Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pajarille historiallinen voitto junioreiden MM-sarjassa

18.07.2021

Pajarille historiallinen voitto junioreiden MM-sarjassa 

 

Rallilupaus Sami Pajari palautti Suomen voittokantaan rallin junioreiden MM-sarjassa. Edellinen suomalaisvoitto JWRC-sarjassa on Kosti Katajamäen nimissä vuoden 2003 Turkin MM-rallista. Pajari hallitsi kilpailua alusta loppuun ja ajoi torstain ja perjantain erikoiskokeille vakuuttavan johdon, jonka jälkeen tilannetta pystyi jo varmistelemaan. 

 

Suomalaispari Sami Pajari - Marko Salminen starttasi Viron MM-ralliin hyvistä lähtökohdista JWRC-sarjan kakkostilalta 9 pistettä Latvian Mārtiņš Sesksiä perässä. Torstaina ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella syntyi pohja-aika ja samaa tahtia jatkettiin pitkälle perjantaihin. Perjantaina saavuttiin yhdeksän erikoiskokeen jälkeen yötauolle, Pajari oli tässä vaiheessa ajanut kilpailun seitsemälle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan. Johtomarginaali toisena olleeseen brittikuljettaja Jon Armstrongiin oli 12,9 sekuntia. 

Lauantain taktiikkana oli pitää johtoasema turvallisesti ylimääräisiä riskejä ottamatta. Päivän avauserikoiskokeella Pajari teki eroa takana tuleviin, vaikka ei ollutkaan nopein. Johtoasema oli tämän jälkeen jo 26,9 sekuntia ja tämä mahdollisti tarkkailuasemat loppupäivää ajatellen etenkin huonompikuntoisilla tieosuuksilla. Taktinen ajaminen toimi erinomaisesti ja viimeiseen kilpailupäivään Pajarin autokunta starttasi 38,2 sekunnin erolla Slovakian Martin Kočiin.

Pajari starttasi sunnuntain erikoiskokeille odottavin tunnelmin. 

- Kaikkiaan kaikki on mennyt niin suunnitelmien mukaan ettei ole oikein mitään ihmeellistä kerrottavaa kilpailun kulusta, kun ei ole ollut mitään draamaa. Jatketaan turvallista ja tarkkaa ajoa, kommentoi Pajarin autokunta sunnuntain reitille startatessaan. 

Pajari - Salminen kaksikon sunnuntain kuusi erikoiskoetta sujuivat ilman yllätyksiä, ei sentään sunnuntai-ajeluna, mutta riskejä ja virheitä vältellen. Muista palkintosijoista käytiin kuitenkin tiukkaa taistoa, pistejohtajana startannut Sesks tavoitteli nousua kilpailun toiseksi ohi Armstrongin, mutta jäi lopulta kilpailun kolmanneksi. Slovakian Koči joutui keskeyttämään kilpailun viimeisellä erikoiskokeella. 

Pajari nousi samalla JWRC-sarjan pistejohtoon 71 pisteellä. Toisena kolmen osakilpailun jälkeen on Sesks, joka on neljän pisteen päässä Pajarista. Kolmantena on Armstrong 56 pisteellä. 

- Yksi välitavoite uralla saavutettu, vaikka tietysti mestaruus päätavoite onkin. Valtavat kiitokset kaikille ketkä tässä tavoitteessa ovat tukeneet. Kauaa ei ehditä nautiskella, kun kaikki tiet vievät Roomaan, viittasi Pajari jo seuraavan viikonlopun ohjelmaansa.

Huomionarvoista on se, että Rally Estonia oli Pajarin uran kahdeksas JWRC-ralli, joissa jokaisessa hän on onnistunut ajamaan vähintään yhden pohja-ajan, joten vuoden 2019 Neste Rally Finlandista alkaneen JWRC-uran varrelta ei vauhtia ole puuttunut. Rally Estoniassa Pajari osoitti myös loistavaa taktista kypsyyttä, lauantaina ja sunnuntaina syntyi tarkkailuasemissa varmistellen molemmille päiville vielä yksi pohja-aika.

Pajarin tiivis kilpailukausi jatkuu heti ensi viikolla, kun vuorossa on EM-rallisarjan kolmas osakilpailu, Rally Roma di Capitale 23.-25.7. Pajari johtaa EM-sarjassa ERC3 ja ERC3 Junior-luokkia. Junior WRC-sarja jatkuu elokuun 13.-15. Belgian Ypres-rallilla. 

Tulokset, JWRC Rally Estonia: 

1. Sami Pajari (FIN) 3:19:03.2 

2. Jon Armstrong (GBR) +24,1 

3. Mārtiņš Sesks (LAT) +56,4 

4. Lauri Joona (FIN) +3:43,7 

5. Raul Badiu (ROM) +4:42,3 

Alustava pistetilanne, JWRC 3/5 osakilpailua: 

1. Sami Pajari (FIN) 71

2. Mārtiņš Sesks (LAT) 67

3. Jon Armstrong (GBR) 56

4. Lauri Joona (FIN) 40

5. William Creighton (IRL) 36

Sami Pajari verkossa: 

 

WWW: https://www.samipajari.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 

Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

Twitter: https://twitter.com/samipajari 

05.01.2023Secto Rally Finland Power Stage mukaan SM-osakilpailuihin
08.12.2022HUIPPU-URHEILUN TILANNEKATSAUS: AUTOURHEILUSSA SUOMI ON KIISTATON SUPERVALTA
09.11.2022Pajarille ensikosketus kaukokisoihin Japanissa - Ensi vuoden suunnitelmat julki
23.10.2022Lauri Joonan kausi päättyi mestaruusjuhliin
09.08.2022Pajarin tavoitteet Suomen MM-rallissa täyttyivät valtaosin
09.08.2022Lauri Joona WRC3-luokan ylivoimainen ykkönen Jyväskylän MM-rallissa
01.07.2022Uusien autojen kysyntä on vakaata, mutta tuotannon viiveet jarruttavat ensirekisteröintejä
01.10.2021Uusien autojen rekisteröinnit syyskuussa laskusuunnassa
30.09.2021Lauri Joona uuden edessä Jyväskylän MM-rallissa
30.09.2021Pajari näytti uuden ajokin iskukyvyn

Siirry arkistoon »