Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pajari toiseksi Belgiassa, mestaruus ratkaistaan Espanjassa

15.08.2021

Pajari toiseksi Belgiassa, mestaruus ratkaistaan Espanjassa


JWRC-kauden neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin kolmipäiväisenä Belgian Ypres-rallissa. Sami Pajari - Marko Salminen kaksikko Ford Fiesta Rally4:lla starttasi kilpailuun 4 pisteen johdossa ennen Latvian Martins Sesksia. Kolmantena oli britti Jon Armstrong, jolla oli eroa Pajariin 15 pistettä.


Perjantain alku oli Armstrongin hallintaa, neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella hän repi muihin eroa jo yli puoli minuuttia, Pajarin ollessa 52 sekunnin päässä neljäntenä. Huoltotauon jälkeen erikoiskokeet ajettiin uudelleen ja nyt Pajari paransi vauhtiaan.

Yötauolle perjantain jälkeen saavuttaessa suomalaispari oli noussut kolmanneksi, eroa johtavaan Armstrongiin oli nyt 56,8 sekuntia, edellä ajavaan Viron Robert Virvesiin eroa oli 6,9 sekuntia. 


 - Oli vähän vaikea päivä meille, mutta vaikea on rallikin. Aamupäivällä ajo tuntui ihan hyvältä mutta ajat eivät olleet hyviä. Muutimme hieman säätöjä ja sitä kautta ajaminenkin parani iltaa kohden, kertoi Pajari perjantain jälkeen.


Lauantain tavoitteena olisi päästä Virvesin ohi. Aamupäivän erikoiskokeilla ero ei kaventunut vaan tultiin lähes tasatahtia, Armstrong oli karannut jo yli minuutin karkumatkalle. Iltapäivällä Pajari kaivoi jälleen lisää vauhtia ja ajoi kaksi pohja-aikaa. Lauantain jälkeen iltahuollossa eroa Armstrongiin minuutin verran, mutta Virves oli jätetty taakse 15 sekunnin marginaalilla.

Sunnuntaihin lähdettäisiin kilpailun toiselta sijalta. 


- Toinen päivä oli hyvä, kaksi pohja-aikaa. Aamulla lähdettiin neljäntenä ja nyt ollaan toisena. Ajaminen oli tänään nautinnollista ja asfaltilla ajaminen oli jo kelvollista, kertasi Pajari lauantaita jo selvästi perjantaita tyytyväisempänä. 


Sunnuntaina siirryttiin Ypresin alueelta 300 kilometriä itään Spa-Francorchampsin moottoriurheilupyhätön maisemiin, jossa ajettiin neljä erikoiskoetta, osittain rata-aluetta hyödyntäen. Sunnuntain noin 40 erikoiskoekilometriä eivät tuoneet tuloksiin enää juurikaan muutoksia. Armstrong piti johtopaikkansa, Pajari toisen sijansa ja Virves kolmospaikan.


Sarjan tilanne muuttui sikäli että Pajari johtaa edelleen, nyt toiseksi nousi Armstrong 3 pisteen päähän ja Sesks taasen tippui kolmanneksi, nyt eroa Pajariin 14 pistettä. Toinen suomalaiskuljettaja Lauri Joona on pisteissä neljäntenä 39 pisteen päässä Pajarista.


- Koitettiin ajaa sellaista fiksua mutta vauhdikasta ajoa tässä äärimmäisen haastavassa kisassa, jossa pidon vaihtelua on paljon. Erilaisista asfaltin pinnoista saatiinkin tulevaisuuteen paljon oppia. Kisan aikana saimme vauhtia parannettua hyvin, viestitti suomalaiskaksikko kisan jälkeen.


JWRC-sarja jatkuu lokakuun puolessa välissä asfaltilla Espanjan Kataloniassa, mutta Pajarin kausi jatkuu jo parin viikon kuluttua Tshekin Barumissa ajettavassa ERC-osakilpailussa, jonka asfalttitiestöille Pajari lähtee puolustamaan ERC3 Junior-luokan johtopaikkaa.


Pistetilanne - Junior WRC 4/5 osakilpailua: 

 

1. Sami Pajari (FIN) 91

2. Jon Armstrong (GBR) 88

3. Martins Sesks (LAT) 77

4. Lauri Joona (FIN) 52

5. William Creighton (FIN) 45

 

Sami Pajari verkossa: 

 

WWW: https://www.samipajari.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 

Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

Twitter: https://twitter.com/samipajari

21.05.2024Suomen Autokierrätyksen kierrätysjärjestelmä siirtyy digiaikaan
13.05.2024Suomalaiset EU:n parhaita plug-in -hybridiautojen lataajia ? hyvää latausinfran kehitystä kannattaa jatkaa
25.03.2024Pidä huolta turvallisuudestasi - ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia tarjolla pääsiäisenä
04.03.2024Autoala tunnistaa tarpeen parantaa käytetyn auton kauppaa ja panostaa siihen koulutuksella ja työkaluilla
14.02.2024Tuulilasin kunto on tärkeä osa liikenneturvallisuutta
11.01.2024Autokannan ikääntyminen kiihtyy
16.10.2023Romuajoneuvoasetus kiristää harmaata toimijaa
02.05.2023Vahvan tilauskannan purkautuminen nostaa uusien autojen rekisteröintejä
16.03.2023Ilma lämpenee turboahtimet rikkoutuu - Tilaa turboahdin edullisesti meiltä 3 vuoden takuulla!
05.01.2023Secto Rally Finland Power Stage mukaan SM-osakilpailuihin

Siirry arkistoon »